5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de Externe de la Berlin: Românii din Germania merită tot respectul nostru

Ministrul de Externe de la Berlin: Românii din Germania merită tot respectul nostru

Aflat într-o vizită la Bucureşti al cărei subiect central este minoritatea germană din România, ministrul de Externe de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, a vorbit şi despre comunitatea de români din ţara sa, spunând că, deşi este una dintre cele mai bine integrate din Germania, a fost victima unor „prejudecăţi” din spaţiul public, scrie gandul.ro.

Aproximativ 350.000 de români trăiesc şi muncesc în prezent în Germania, această comunitate de migranţi fiind una dintre cele mai bine integrate din Germania, a declarat, azi, ministrul de Externe de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială în România. „Au existat discuţii despre situaţia acestora, au existat ştiri care nu au fost foarte pozitive, cărora eu m-am opus. Am avut întotdeauna suspiciunea că multe informaţii date în spaţiul public se bazează pe prejudecăţi. Mi s-a confirmat faptul că au existat astfel de prejudecăţi nefondate”, a spus Steinmeier.

„A apărut în Germania un studiu foarte surprinzător. Cifrele acestui studiu mare, reprezentativ, demonstrează că românii din Germania sunt printre cei mai bine integraţi străini de pe piaţa muncii din Germania. Acest studiu îmi confirmă un lucru pe care-l ştiam de dinainte apariţiei lui, când spunea că Germania profită, la rândul său, de cetăţenii români care muncesc în Germania. Merită tot respectul nostru aceşti oameni”, a mai declarat ministrul german de Externe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS