11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMister neelucidat la un an de la dispariția avionului Malaysia Airlines

Mister neelucidat la un an de la dispariția avionului Malaysia Airlines

La un an de la dispariția de pe radare a avionului companiei Malaysia Airlines ce efectua zborul MH370, Malaezia și Australia au dat, duminică, asigurări că își păstrează speranța de a localiza epava Boeingului 777, pentru a putea oferi răspunsuri familiilor ce trăiesc un coșmar fără sfârșit, relatează AFP.

Avionul cu zborul MH370, ce efectua legătura între Kuala Lumpur și Beijing, a dispărut de pe radare la 8 martie 2014, cu 12 membri ai echipajului și 227 de pasageri, dintre care două treimi erau cetățeni chinezi. La 29 ianuarie, Malaezia a anunțat oficial că această dispariție este un accident, dar că, în pofida operațiunilor internaționale de căutare extrem de ample, avionul rămâne de negăsit.

„Malaezia rămâne angajată în căutări și își păstrează speranța că avionul cu zborul MH370 va fi localizat”, se spune într-un comunicat semnat de premierul malaezian Najib Razak. Nave maritime explorează de luni de zile fundul marin în sudul Oceanului Indian, folosind sonare sofisticate care au restrâns deja cu circa 40% „zona prioritară de căutări” în partea cea mai septentrională a Oceanului Indian, pe circa 60.000 de kilometri pătrați.

Cu excepția câtorva containere maritime, nimic nu a fost găsit încă în timpul acestei operațiuni conduse de Australia și programată să se încheie în mai. Duminică, premierul australian Tony Abbot a anunțat că, în cazul în care aceste operațiuni nu se soldează cu un succes, Australia și partenerii săi „intenționează să lanseze alte căutări” pe un perimetru ce echivalează cu 60.000 de kilometri pătrați, fără a preciza locul unde se vor desfășura acestea. „O datorăm familiilor victimelor”, a spus Abbott în timpul unei conferințe de presă, declarându-se „rezonabil încrezător” în ceea ce privește șansele de succes ale căutărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS