17.9 C
Craiova
duminică, 7 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste

Poliţia din Wisconsin a împuşcat mortal un adolescent afroamerican, generând proteste

Poliţia din statul american Wisconsin a împuşcat mortal vineri un adolescent afroamerican care nu părea să fie înarmat, determinând zeci de persoane să protesteze la locul crimei, potrivit Mediafax.

Comandantul poliţiei din Madison, Mike Koval, a declarat că un ofiţer a răspuns la un apel de urgenţă vineri seara şi a pătruns cu forţa într-un apartament în care intrase tânărul de 19 ani, suspectat într-un caz recent de atac.

Koval a precizat că a urmat o luptă între ofiţer şi suspect, iar tânărul a fost împuşcat mortal, potrivit unei înregistrări a conferinţei de presă, difuzată de postul de televiziune WKOW.

„Primele elemente de la locul faptei nu au arătat că subiectul ar fi folosit vreo armă sau ceva de genul acesta”, a adăugat comandantul.

 Incidentul intervine într-o perioadă în care violenţa poliţiei împotriva minorităţilor din ţară este aspru criticată şi generează proteste.

Potrivit unor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, zeci de persoane au protestat la locul crimei, scandând: „În cine poţi avea încredere? Nu în poliţie”.

Publicaţia Wisconsin State Journal a relatat că prieteni ai adolescentului ucis, identificat de manifestanţi drept Anthony „Tony” Robinson, s-au adunat la faţa locului şi l-au descris drept o persoană veselă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a...

ȘTIRI GdS

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a concluzionat că i-a plăcut cum s-au mișcat elevii săi în amicalele cu Universitatea Craiova, de...

VIDEO | Concluzia lui Cristiano Bergodi: „Per total sunt...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a tras concluziile după cele două jocuri de verificare susținute astăzi, în Lunca Jiului, cu FC...

Doi copii din Hunedoara au aruncat un câine de...

Doi copii din orașul Vulcan, județul Hunedoara, au dus sâmbătă un câine pe bloc și l-au aruncat în gol, animalul murind. Poliția...

41 români care munceau într-o fabrică din Germania au...

41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din Germania au fost testaţi pozitiv, majoritatea...

A murit Florica Genoiu, mama primarului Craiovei

Colectivul Primăriei Craiova transmite condoleanțe edilului Craiovei, Mihail Genoiu, după ce mama acestuia, Florica Genoiu, a încetat din viață.

Pas cu pas spre un nou titlu. Bayern i-a...

Bayern Munchen s-a impus fără emoții, sâmbătă, pe terenul celor de la Bayer Leverkusen cu scorul de 4-2 și astfel se apropie din ce...