10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEclipsă de soare pe 20 martie

Eclipsă de soare pe 20 martie

O eclipsă de soare va avea loc la sfârşitul lunii, iar fenomenul va fi vizibil şi în România . Luna va încerca facă din zi – noapte, pe 20 martie, potrivit stirileprotv.ro.

Maximul eclipsei va avea loc undeva în jurul orei 12 şi se va termină undeva la puţin timp după ora 13.

Luna va traversa de la dreapta la stânga axa la capetele căreia se află Pământul şi Soarele. În funcţie de locul în care va aflaţi, puteţi vedea cum discul luminos este acoperit de la 39, până la 55 la sută.

„Atunci când are loc o aliniere a celor trei corpuri cereşti – este vorba de soare, luna şi Pământ – are loc o eclipsa de soare. Această poate fi parţială, totală sau inelară„, a declarat Ovidiu Tercu, coordonator al Observatorului Astronomic Galaţi.

De această dată vom avea doar o eclipsa parţială. La Observatorul din Galaţi au fost pregătite toate echipamentele, pentru specialiştii se aşteaptă la peste o mie de vizitatori.

Tot la observatorul din Galaţi, eclipsa va fi transmisă, în timp real, pe un ecran din sala de programe educative. Ultima eclipsa totală de soare vizibilă în România, a avut loc în 1999, iar următoarea va fi în 2081.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS