11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDIICOT: Măsurile asiguratorii dispuse în dosarele instrumentate în anul 2014 au fost de 147 de milioane de euro

DIICOT: Măsurile asiguratorii dispuse în dosarele instrumentate în anul 2014 au fost de 147 de milioane de euro

(Foto: mondonews.ro)
(Foto: mondonews.ro)

Procurorul-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat astăzi că măsurile asiguratorii dispuse în toate dosarele instrumentate de procurori în anul 2014 au fost de 147 milioane de euro, informează evz.ro. Cu prilejul prezentării bilanţului DIICOT pe anul trecut, Hosu a arătat că s-a colaborat cu peste 40 de ţări în special pe zona infracţiunilor informatice, economice, a traficului de persoane şi că s-au constituit nouă echipe comune de anchetă cu procurorii şi poliţiştii din Marea Britanie, Spania, Belgia, Republica Moldova, Slovenia şi Finlanda.

Adjunctul DIICOT a spus că, pentru 2015, îşi propune, în primul rând, consolidarea instituţională şi o competenţă clară, iar, în al doilea rând, o compatibilizare a structurilor DIICOT cu cele ale Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, aşa cum Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei şi-au asumat prin strategia de combatere a criminalităţii organizate în 2002 în condiţiile preaderării României la UE.

„Am dori în 2015 să avem un serviciu specializat de combatere a terorismului şi de combatere a crimei organizate întărite în contextul general al situaţiei actuale din Europa şi din întreaga lume. Ne propunem o cooperare consolidată cu state din UE şi tradiţionala cooperare cu SUA. (…) A fost un an în care DIICOT a funcţionat în parametrii calitativi şi cantitativi de eficienţă. Nu a fost un an strălucit. (…) A fost un an bun”, a spus Hosu, la finalul prezentării activităţii DIICOT din 2014.

Potrivit raportului de activitate al DIICOT în anul 2014, au fost peste 18.000 de cauze de soluţionat, înregistrându-se o medie de peste 70 de dosare pe procuror. Acelaşi document arată că au fost soluţionate 9.123 de cauze, 15.275 de persoane cercetate, 1.083 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, 3.462 de inculpaţi, dintre care 1.475 arestaţi. De asemenea, în raport se mai precizează că au fost obţinute 1.182 de hotărâri de condamnare definitive referitoare la 3.914 inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS