Acasă Actualitate Peste 24.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi ca urmare a atenţionărilor meteorologice

Peste 24.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi ca urmare a atenţionărilor meteorologice

-

(Foto: opiniatimisoarei.ro)
(Foto: opiniatimisoarei.ro)

Peste 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost moblizaţi ca urmare a atenţionării Cod Galben de vânt şi nisoare emisă pentru Bucureşti şi alte 34 de judeţe, informează Mediafax.ro. Potrivit MAI, alţi 11.700 de angajaţi sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a anunţat, în cadrul videocoferinţei susţinute astăzi cu prefecţii, că au fost mobilizaţi pentru intervenţie peste 6.000 de pompieri, peste 12.700 de poliţişti şi 5.300 de jandarmi, fiind constituită şi o rezervă de 11.700 de cadre, „pentru situaţia în care fenomenele meteorologice se vor manifesta cu o intensitate mai mare decât cea prognozată”.

Oprea a spus că principala problemă la care se aşteaptă autorităţile constă în îngreunarea circulaţiei rutiere pe drumurile din zona montană, unde se aşteaptă depunerea unui strat consistent de zăpadă. Potrivit ministrului de Interne, pentru autostrăzi şi drumuri naţionale există la acest moment stocuri de 68.876 tone de sare, peste 36.000 tone de nisip, 531 de tone clorură de calciu şi 241 de tone de produse antiderapante.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Este o zi în care recompensele, favorurile şi banii obținuți de la locul de muncă alcătuiesc tema principală. Puteţi primi mici...