16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a valorilor termice în intervalul 2 – 15 martie, realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. S

În Oltenia, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie, concretizată prin medii ale maximelor de 10…14 grade şi ale minimelor de -1…5 grade.
Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 3…5 grade ziua şi -4…0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână, este estimată o încălzire a vremii, astfel că temperaturile se vor situa din nou, cu mici variaţii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.
Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, acestea urmând a fi mai frecvente în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala precipitații mixte. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

La munte, la începutul intervalului, dar şi în cea de-a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1…2 grade şi ale minimelor de -6…-3 grade. Mai rece va fi în perioada 5-9 martie, când temperaturile se vor menţine negative ziua, iar pe timpul nopţii pot coborî spre pragul de ger.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima săptămână, în special în noaptea de 2/3 martie şi în perioada 5 -7 martie, când vor predomina ninsorile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS