16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGruparea Stat Islamic a executat patru irakieni 

Gruparea Stat Islamic a executat patru irakieni 

Organizația Statul Islamic (SI) a difuzat astăzi o înregistrare video cu execuția a patru membri ai unui trib din regiunea irakiană Tikrit, unde are loc o vastă ofensivă a armatei, acuzându-i că au colaborat cu guvernul, relatează AFP, citat de realitatea.net.

Jihadiștii grupării SI controlează din luna iunie orașul Tikrit, un bastion al SI situat la nord de Bagdad pe care zeci de mii de soldați încearcă de luni să-l recucerească. În înregistrare, difuzată pe conturi de Twitter favorabile SI, cei patru bărbați au spus că aparțin unui trib botezat după numele numele unui oraș aflat la nord de Tikrit.

În decembrie, gruparea SI a difuzat fotografii în care pretinde că sunt prezentate execuțiile a alți 13 presupuși membri ai acestui trib. Potrivit unor surse militare, mai multe grupuri de combatanți ai triburilor sunnite opuse jihadiștilor iau parte la ofensiva armatei irakiene pentru eliberarea Tikrit, alături de unități de poliție, miliții și voluntari șiiți.
Duminică, 1 martie, premierul irakian Haider al-Abadi, în timp ce anunța iminența operațiunii, a făcut apel la locuitorii din Tikrit să întoarcă armele împotriva jihadiștilor SI, notează AFP.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS