15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea ANRP şi-a dat demisia

Conducerea ANRP şi-a dat demisia

Președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, George Băeșu și-a dat demisia. La fel au făcut și cei doi vicepreședinți al ANRP.

Într-un memoriu adresat guvernului, conducerea ANRP a explicat că, în urma unor procese, instituția a fost amendată cu zeci de mii de euro pentru că nu a plătit despăgubiri în termen de 30 zile.

Premierul Victor Ponta recunoaște că activitatea ANRP e complet blocată, dar promite că guvernul va găsi o soluție, în ședința de miercuri, de la Palatul Victoria.

ANRP nu poate plăti despăgubiri în termen de 30 de zile, deoarece e vorba de dosare mai vechi ce trebuie verificate – spune Victor Ponta, care înțelege decizia conducerii ANRP de a-și înainta demisia.
Autoritatea pentru Restituirea Proprietății a fost acuzată, de-a lungul timpului, că nu dă dovadă de transparență și găzduiește un sistem corupt care controlează despăgubirile.
Amintim aici dosarul în care Alina Bica, fostă angajată a ANRP, e acuzată că ar fi acordat despăgubiri uriașe, după ce ar fi primit mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS