Acasă Actualitate Italia: Maşini ale unor imigranţi români, incendiate la Roma

Italia: Maşini ale unor imigranţi români, incendiate la Roma

-

(Foto: romatoday.it)
(Foto: romatoday.it)

Cinci autoturisme aparţinând unor imigranţi români au fost incendiate, în cursul nopţii, într-un cartier situat la periferia Romei, informează Mediafax.ro citând presa italiană. Potrivit site-ului romatoday.it, locuitorii din cartierul Borghesiana, situat la periferia estică a capitalei Italiei, au fost treziţi de zgomote puternice, în jurul orei 4:00 dimineaţa şi au constatat că cinci autoturisme, cu numere de înmatriculare româneşti, au fost incendiate, fiind distruse în totalitate. Potrivit martorilor, în zonă era staţionată şi o maşină cu număr de înmatriculare italian, dar acest vehicul nu a fost incendiat.

Pompierii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate pagubele, iar carabinierii au declanşat o anchetă pentru distrugere intenţionată. Ipoteza pe care o urmăresc anchetatorii italieni este cea a unui act cu caracter rasist şi xenofob comis de piromani împotriva comunităţii românilor din Italia.

Reacţia Ministerului român al Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat prin care face precizări referitor la acest incident. „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deținătorilor autovehiculelor incendiate. Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime”, a precizat MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când în perimetrul capitelei italiene are loc un astfel de episod, în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă. Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca autoritățile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe”, se precizează în comunicatul transmis de MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

DGA lansează o campanie anticorupție

"Tu poţi face lumină" este o campanie anticorupție pentru conștientizarea de către personalul M.A.I. și cetățeni a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.