11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele suspendat al CJ Braşov, judecat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, judecat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu (Foto: agerpres.ro)
Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu (Foto: agerpres.ro)

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, informează Mediafax.ro. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins aseară contestaţia procurorilor la o decizie anterioară a instanţei de plasare a lui Căncescu în arest la domiciliu, hotărârea fiind definitivă. Căncescu a fost eliberat din arest şi va fi judecat în arest la domiciliu.

Judecătorii ÎCCJ au descis şi pe 27 ianuarie înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Ulterior, însă, instanţa a admis contestaţia procurorilor, iar Căncescu a rămas în arest.

Aristotel Căncescu s-a aflat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov din 24 octombrie 2014. Pe 17 decembrie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov l-au trimis în judecată pe Aristotel Adrian Căncescu, preşedinte al CJ Braşov la data faptelor, în prezent suspendat, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS