Acasă Actualitate MAE anunță actualizarea condițiilor de călătorie în Republica Moldova

MAE anunță actualizarea condițiilor de călătorie în Republica Moldova

-

sigla MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că începând cu data de 1 martie 2015, proprietarii autoturismelor înmatriculate în România vor fi nevoiți să achite, la intrarea în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, contravaloarea unei polițe de asigurare de răspundere civilă auto. „Polițele de asigurare vor putea fi obținute la intrarea în regiunea transnistreană, de la așa-zisul ‘serviciu vamal’ de la Tiraspol, care va încasa și contravaloarea acestora”, se precizează într-un comunicat transmis de MAE. Costurile polițelor, pe categorii de vehicule și perioadă de valabilitate, pot fi consultate pe site-ul MAE.

Comunicatul MAE menționează, de asemenea, că de la data de 1 martie 2015 nu vor mai putea fi utilizate, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, „cărțile verzi” eliberate de companiile românești de asigurări sau polițele de asigurare emise de companiile de profil din Republica Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...