16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExegeză dedicată sonetelor lui Sorescu

Exegeză dedicată sonetelor lui Sorescu

În această primăvără, profesoara craioveană dr. Ada-Elli Stuparu va finaliza o exegeză din opera soresciană, respectiv un volum dedicat sonetelor lui Marin Sorescu. Ada-Elli Suparu a declarat pentru GdS: „Am considerat că inegalabilul Marin Sorescu, prin cele 243 de sonete identificate de mine în volume, jurnale etc., se înscrie în rândul marilor sonetiști români, cu atât mai mult cu cât el este receptat mai ales ca autor de poezie modernă.
De asemenea, cred că ar putea interesa o incursiune în istoria sonetului european și românesc, în care, iată, îl putem înscrie și pe Marin Sorescu. Am purces, deci, la prezentarea sonetului sorescian – deocamdată vreo 160 de pagini – tematică, realizare prozodică, stilistică…“.
Cartea va apărea probabil la cunoscuta editură EIKON Cluj, cea care a publicat în 2014 două volume despre Marin Sorescu („În lumea latină – Jurnal VIII“ și „În 1983 și 1992, premiul Nobel trebuia să poarte un nume românesc: Marin Sorescu“), precum și o carte de versuri ale tatălui lui Sorescu, Ștefan I. Sorescu. În prezent, se află gata de tipar volumul „Marin Sorescu în documente“ de prof. univ. dr. George Sorescu și prof. dr. Maria Ionică (din Slatina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS