10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSMURD Olt, de șase ani în slujba cetățenilor

SMURD Olt, de șase ani în slujba cetățenilor

Salvatori din judetul Olt în timpul unei intervenţii la un accident rutier
Salvatori din judetul Olt în timpul unei intervenţii la un accident rutier

Ziua de 28 februarie 2015 are o dublă semnificaţie pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Olt. În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, care marchează 82 de ani de la înființarea Protecției Civile din România, pompierii din Olt aniversează șase ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Activitatea celor șapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scornicești, Balș, Stoenești, Osica de Sus și Vișina se desfășoară în strânsă colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. Pentru îmbunătățirea timpului de răspuns și eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcționează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanță.

Pe parcursul celor șase ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 18.245 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical 18.822 de persoane (17.263 adulți și 1559 copii).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS