8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎCCJ judecă pe 5 martie contestaţia Elenei Udrea la arestarea preventivă

ÎCCJ judecă pe 5 martie contestaţia Elenei Udrea la arestarea preventivă

(Foto: psnews.ro)
(Foto: psnews.ro)

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vor judeca pe 5 martie contestaţia formulată de Elena Udrea la decizia de arestare preventivă, dată miercuri, în dosarul „Gala Bute”, informează Mediafax.ro. Instanţa supremă va lua o decizie definitivă în ceea ce priveşte măsura preventivă. Elena Udrea a fost arestată preventiv miercuri, după ce ÎCCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în acest dosar.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia ÎCCJ.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS