16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis se întâlnește azi cu Angela Merkel și Joachim Gauck

Iohannis se întâlnește azi cu Angela Merkel și Joachim Gauck

Președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială la Berlin, iar acesta el urmează să se întâlnească azi cu omologul său german Joachim Gauck și cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit Agerpres.

De asemenea, șeful statului are programate convorbiri cu președintele Bundestagului, prof. dr. Norbert Lammert, cu conducerea Forumului germano-român și cu reprezentanți ai comunității românești din Germania. La întâlnirea cu reprezentanții comunității românești de la ambasada României de la Berlin, șeful satului va fi însoțit de soția sa Carmen Iohannis. Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de plecarea către Berlin, că în discuțiile cu liderii politici germani va aborda subiectul aderării României la Spațiul Schengen, dar și alte teme precum situația din Ucraina sau perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului fac parte și consilierii prezidențiali Leonard Orban, Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, George Scutaru, Sergiu Nistor și Paul Jurgen Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS