9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHidroelectrica a avut un profit record în luna ianuarie a acestui an

Hidroelectrica a avut un profit record în luna ianuarie a acestui an

Hidroelectrica a înregistrat, la 31.01.2015, un profit brut în valoare de 140 milioane lei, sumă ce reprezintă dublul profitului brut, în raport cu luna ianuarie a anului 2014. Această performanţă a fost susţinută atât de nivelul relativ mare al producţiei de energie, dar şi de tendinţa diminuării continue a costurilor operaţionale, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Hidroelectrica.

„În luna ianuarie 2015, Hidroelectrica a produs şi a livrat 1.590 GWh, producţie în creştere cu 36% faţă de luna ianuarie 2014 şi cu 66% în raport cu luna ianuarie 2013. Tendinţa de creştere a producţiei s-a reflectat şi în evoluţia cifrei de afaceri care s-a ridicat la 322 milioane lei, în creştere cu 42% în comparaţie cu luna ianuarie 2014 şi cu 69% în raport cu luna ianuarie 2013. Rata de creştere a cifrei de afaceri este rezultatul implementării unei noi strategii de vânzare a energiei electrice în condiţii de competitivitate şi transparenţă” a declarat av. dr. Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.

Mizând în continuare pe o strategie de control riguros al costurilor de producţie şi pe dezvoltarea poziţiei de vânzător şi trader în pieţele de energie ale Europei Centrale şi de Est, Hidroelectrica intenționează să continue să genereze valoare pentru acționarii săi şi în anul 2015 şi să îşi consolideze statusul financiar din perspectiva listării la bursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS