21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Birdman" - Cel mai bun film al anului

„Birdman” – Cel mai bun film al anului

„Birdman”, al regizorului mexican Alejandro González Inárritu, a câștigat Oscarul pentru „Cel mai bun film al anului” la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film, desfășurată duminică seara, la Los Angeles, scrie Agerpres. Lungmetrajul este o comedie neagră, povestea unui fost star de cinema, devenit celebru prin rolul omului pasăre, „Birdman”, care încearcă să redobândească gloria de odinioară jucând într-un spectacol de teatru de cu totul altă factură decât filmele care l-au propulsat în lumea vedetelor. Pelicula a avut cel mai mare număr de nominalizări, nouă, și a obținut cele mai multe premii, patru.

Julianne Moore și-a confirmat statutul de mare favorită și a câștigat duminică premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal cu producția „Still Alice”, în care joacă rolul unei profesoare universitare care este diagnosticată cu maladia Alzheimer. Actorul britanic Eddie Redmayne a câștigat duminică premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru portretul pe care-l face celebrului astrofizicianului Stephen Hawking în filmul biografic „The Theory of Everything”.

Lista tuturor premiaților de la gala Oscar:

– Cea mai bună regie — Alejandro González Inárritu pentru filmul „Birdman”.
– Cel mai bun scenariu adaptat — Graham Moore pentru filmul „The Imitation Game”.
– Cel mai bun scenariu original— Alejandro González Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris și Armando Bo pentru filmul „Birdman”.
– Cea mai bună coloană sonoră — „The Grand Budapest Hotel”.
– Cea mai bună melodie originală — „Glory” din „Selma” (Common and John Legend).
– Cel mai bun lungmetraj documentar — „Citizenfour”.
– Cel mai bun montaj —”Whiplash”.
– Cea mai bună imagine— „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”.
– Cea mai bună regie artistică— „The Grand Budapest Hotel”.
– „Big Hero 6”, „Cel mai bun film de animație”
– Cel mai bun scurtmetraj animat —”Feast”.
– Cele mai bune efecte vizuale — „Interstellar”.
– Patricia Arquette, premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”
– Cel mai bun mixaj de sunet — „Whiplash”.
– Cel mai bun montaj de sunet — „American Sniper”.
– Cel mai bun scurtmetraj documentar —”Crisis Hotline: Veterans Press 1″
– Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune — „The Phone Call”.
– Drama poloneză „Ida” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin
– Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură —”The Grand Budapest Hotel” (Frances Cannon).
– Cele mai bune costume —”The Grand Budapest Hotel” (Milena Canonero).
– J.K.Simmons, premiul pentru „Cel mai bun actor în rol secundar”

Ediția din acest an a avut un număr record de candidați: 323 de filme, 20 de pelicule de desene animate și 134 de documentare. La startul competiției pentru categoria „Cel mai bun film într-o limbă străin” s-au înscris 83 de țări, iar sub aspect muzical, au fost reținute 114 teme și 79 de melodii originale.

Votul pentru Oscaruri, acordat de membrii Academiei de Film, s-a închis în data de 17 februarie și, la bursa pariurilor, câștigătorii Oscarurilor sunt dați cu o marjă minimă de eroare la unele categorii, în schimb incertitudinea continuă să planeze în legătură cu pelicula care va obține titlul de „Cel mai bun fim al anului” din cele opt nominalizate. Cu cele mai mari șanse sunt creditate „Birdman”, al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, și ‘Boyhood’, regizat de Richard Linklater. În cărți pare să fie și „American Sniper”, cel mai scump film nominalizat la această categorie. Realizarea peliculei a costat 58 de milioane de dolari, dar încasările sale au depășit deja 250 de milioane de dolari, așa încât este sigur câștigătoare, măcar din acest punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS