12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSentința în cazul lui Dan Diaconescu, amânată pentru 4 martie

Sentința în cazul lui Dan Diaconescu, amânată pentru 4 martie

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşt au decis să amâne sentința pentru 4 martie în dosarul în care Dan Diaconescu este acuzat de șantaj, potrivit b1.ro.

Patronul OTV a fost condamnat în 2013 de Judecătoria Sectorului 1 la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. Potrivit procurorilor, fondatorul PPDD ar fi pretins bani de la doi oameni de afaceri pentru a nu dezvălui presupusele fapte de corupţie ale acestora la postul de televiziune OTV. Procurorii anticorupţie susţin că prima faptă de şantaj de care se face vinovat Dan Diaconescu ar fi fost comisă în cursul lunii aprilie 2005. Atunci, patronul OTV i-ar fi cerut omului de afaceri Paul Petre Țârdea 100.000 de euro pentru a nu dezvălui la postul său de televiziune informaţii compromiţătoare din viaţa acestuia, cum ar fi fraudarea jocului televizat Eurotombola. Potrivit anchetatorilor, ameninţările au fost realizate direct de fondatorul PPDD în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruș, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă” şi fost director general al publicaţiei „Atac la persoană”.
De la Ţârdea, Diaconescu ar fi obţinut în final 4.500 de euro. Fostul candidat la prezidenţiale mai este acuzat că în perioada mai-septembrie 2009 l-ar fi şantajat şi pe primarul comunei Zărand, Ion Moț. Fapta ar fi fost comisă în direct, în cadrul emisiunii sale de la postul OTV, difuzată pe 21 iulie 2009. Potrivit procurorilor, Diaconescu ar fi apelat pentru şantaj şi la Doru Pârv, realizator OTV. Astfel, fondatorul PPDD ar fi încercat să obţină de la edil 200.000 de euro. În schimbul banilor, patronul OTV promitea să nu dezvăluie presupuse fapte de corupţie ale acestuia. Ion Moţ i-ar fi dat lui Diaconescu, prin intermediu lui Pârv, 30.000 de euro şi 42.000 de lei.

Pentru cele două fapte de şantaj, magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au decis să-l condamne la sfârşitul anului 2013 pe Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS