11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul firmei lui Iulian Herțanu, reținut pentru 24 de ore

Directorul firmei lui Iulian Herțanu, reținut pentru 24 de ore

Direcția Națională Anticorupție a decis astăzi reținerea pentru 24 de ore a lui Florin Ilie Drăgan, director al firmei Grossman Engineering Group, deținută de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Drăgan este acuzat de constituire de grup infracțional și fraudă cu fonduri europene. Tot astăzi, procurorii DNA au început urmărirea penală și l-au pus sub control judiciar pe Liviu Munteanu, administratorul firmei, transmite digi24.

În acest dosar sunt arestați preventiv cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu și omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

Iulian Herţanu, împreună cu Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator şi asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL Dobroești, precum şi cu Mihail Marian Coman, administrator şi asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA, în funcţia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012, „au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extinderea reţelelor de canalizare în oraşul Comarnic”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS