12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE salută învestirea noului guvern de la Chișinău

UE salută învestirea noului guvern de la Chișinău

Cabinetul Gaburici a primit ieri votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova (Foto: tribuna.md)
Cabinetul Gaburici a primit ieri votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova (Foto: tribuna.md)

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru politica externă, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, au salutat numirea premierului moldovean Chiril Gaburici și învestirea guvernului de la Chișinău, transmite Agerpres.ro. „Aducem felicitări prim-ministrului Chiril Gaburici pentru numirea în funcție și învestirea noului guvern”, se arată într-un mesaj semnat de cei doi înalți oficiali ai UE, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al executivului Republicii Moldova. Federica Mogherini și Johannes Hahn susțin că așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării cu Chișinăul și punerea în aplicare rapidă, întru beneficiul cetățenilor, a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE.

În același timp, Mogherini și Hahn au subliniat că UE și reiterează sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiunea transnistreană, și încurajează intensificarea eforturilor de soluționare pe cale pașnică a conflictului transnistrean. „Republica Moldova este un partener asociat-cheie al UE, motiv pentru care Uniunea Europeană așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse și de succes cu noul guvern de la Chișinău”, se menționează în finalul mesajului de la Bruxelles.

Guvernul condus de Chiril Gaburici a primit ieri votul de încredere al parlamentului și ulterior a depus jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS