Guvernul condus de Chiril Gaburici şi-a prezentat oficial demisia (Foto: tribuna.md)
Cabinetul Gaburici a primit ieri votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova (Foto: tribuna.md)
Cabinetul Gaburici a primit ieri votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova (Foto: tribuna.md)

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru politica externă, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, au salutat numirea premierului moldovean Chiril Gaburici și învestirea guvernului de la Chișinău, transmite Agerpres.ro. „Aducem felicitări prim-ministrului Chiril Gaburici pentru numirea în funcție și învestirea noului guvern”, se arată într-un mesaj semnat de cei doi înalți oficiali ai UE, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al executivului Republicii Moldova. Federica Mogherini și Johannes Hahn susțin că așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării cu Chișinăul și punerea în aplicare rapidă, întru beneficiul cetățenilor, a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE.

În același timp, Mogherini și Hahn au subliniat că UE și reiterează sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiunea transnistreană, și încurajează intensificarea eforturilor de soluționare pe cale pașnică a conflictului transnistrean. „Republica Moldova este un partener asociat-cheie al UE, motiv pentru care Uniunea Europeană așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse și de succes cu noul guvern de la Chișinău”, se menționează în finalul mesajului de la Bruxelles.

Guvernul condus de Chiril Gaburici a primit ieri votul de încredere al parlamentului și ulterior a depus jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.