10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul britanic al apărării susține că Rusia reprezintă o amenințare pentru țările baltice

Ministrul britanic al apărării susține că Rusia reprezintă o amenințare pentru țările baltice

Michael Fallon, ministrul britanic al apărării (Foto: bbc.com)
Michael Fallon, ministrul britanic al apărării (Foto: bbc.com)

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a avertizat ieri că Rusia ar putea folosi împotriva țărilor baltice strategia pe care este acuzată că a pus-o în aplicare pentru a destabiliza Ucraina, informează Agerpres.ro citând presa din Marea Britanie. „NATO trebuie să se pregătească pentru o agresiune rusă sub toate formele”, a declarat Fallon, referindu-se la un „pericol real” pentru Estonia, Letonia și Lituania, toate trei membre ale Alianței Nord-Atlantice. Kievul și Occidentul acuză Rusia că îi înarmează pe rebeli și trimite mii de soldați în Ucraina. „Putin mă îngrijorează’, a declarat Michael Fallon pentru cotidianul Times. „Sunt îngrijorat din cauza presiunii pe care o exercită asupra țărilor baltice, a modului în care testează NATO”, a adăugat el, amintind recentele zboruri ale unor bombardiere rusești în apropierea spațiului aerian al Marii Britanii și arestarea unui polițist estonian inculpat pentru spionaj de justiția din Rusia de la 5 septembrie, situație ce a antrenat tensiuni în relațiile dintre Moscova și Tallinn.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că Michael Fallon a făcut declarații ziariștilor britanici care îl însoțesc într-o vizită în Sierra Leone, fără să precizeze conținutul acestora.

Declarațiile demnitarului britanic intervin după ce separatiștii proruși au dat o nouă lovitură Kievului, obligând armata guvernamentală să abandoneze orașul strategic Debalțevo. În acest context, președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut trimiterea unei misiuni de poliție a Uniunii Europene sub mandat ONU pentru menținerea păcii în estul țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS