14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Pecheziții DNA la firma mamei și surorii lui Victor Ponta

UPDATE Pecheziții DNA la firma mamei și surorii lui Victor Ponta

Procurorii DNA fac 14 percheziţii, în această dimineață, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a mamei lui Victor Ponta, potrivit Mediafax. Pecheziții au loc și la locuința surorii și cumnatului lui Victor Ponta pentru că cei doi se ocupă de firma respectivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Potrivit sursei citate, în acest dosar au loc 14 percheziţii, majoritatea în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu. Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu, soțul surorii lui Victor Ponta, ar urma să fie dus la audieri, la DNA Ploieşti.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

UPDTAE 11:40: Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

UPDATE 11:55: Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, a venit la sediul DNA din Ploiești și urmează să fie audiat de procurori.

UPDATE 12:03: Sebastian Ghiță a ajuns, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, fiind citat în dosarul în care este cercetat și cumnatul premierului Victor Ponta. ”Nu am o relație foarte strânsă cu dânsul (n.r. cumnatul lui Ponta). Îl cunosc pe om, probabil procurorii vor să se convingă de natura relației mele cu dânsul”, a declarat Ghiță, potrivit b1.ro. Întrebat în ce calitate a fost citat, el a răspuns: ”nu cunosc calitatea. Voi încerca să aflu acum”. După ce s-a uitat peste citație, Ghiță le-a spus jurnalștilor că a fost citat în calitate de suspect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS