11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de clasa a VIII-a susţin săptâmâna viitoare simularea pentru Evaluarea Naţională 2015

Elevii de clasa a VIII-a susţin săptâmâna viitoare simularea pentru Evaluarea Naţională 2015

evaluare-nationala-examen
Elevii de clasa a VIII-a vor susţine săptămâna viitoare simularea pentru Evaluarea Naţională, aminteşte gandul.info. Testele de simulare pentru Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este organizată pentru disciplinele Limba şi literatura română (23 februarie), Matematică (24 februarie) şi Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Potrivit metodologiei de organizare a simulărilor pentru examenele naţionale, notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. Însă, la fel ca în anii trecuţi, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

La Evaluarea Naţionala 2015, examenele vor fi supravegheate video. Comisiile din şcoli şi comisiile judeţene de organizare a Evaluării Naţionale trebuie să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. Ordinul de ministru privind organizarea examenelor arată că, dacă la verificarea prin sondaj se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, atunci va avea loc verificarea înregistrărilor din toate sălile de examen din şcoală respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS