16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român s-a sinucis într-un penitenciar din Italia după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un român s-a sinucis într-un penitenciar din Italia după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă

(Foto: trm.md)
(Foto: trm.md)

Un deţinut român s-a sinucis într-un penitenciar aflat la periferia oraşului italian Milano, după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă, informează Mediafax.ro citând cotidianul La Repubblica. Românul în vârstă de 39 de ani se afla în arest când a aflat că sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui italian a fost confirmată de Curtea de Apel din Veneţia. Românul fusese condamnat în primă instanţă la detenţie pe viaţă în anul 2013, pentru uciderea unui vecin, Guerrino Bisacco, în anul 2007, în provincia Padova.

Potrivit Sindicatului Poliţiei penitenciare italiene (SAPPE), deţinutul român a fost găsit mort în celula în care era închis, în Penitenciarul Opera. „În pofida activităţilor constante de supraveghere efectuate de agenţii poliţiei penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care deţinutul l-a făcut în celulă. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva”, a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE.

În cursul anului 2014, în Penitenciarul Opera (Milano) s-au înregistrat o sinucidere, patru tentative de sinucidere, 35 de cazuri de automutilare şi 24 de altercaţii între deţinuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS