17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel mai mare carnaval din nordul Germaniei a fost anulat în urma unei alerte teroriste

Cel mai mare carnaval din nordul Germaniei a fost anulat în urma unei alerte teroriste

Piaţa din centrul oraşului german Braunschweig a fost închisă de poliţie, în urma unei ameninţări cu privire la comiterea unui atac (Foto: bbc.co.uk)
Piaţa din centrul oraşului german Braunschweig a fost închisă de poliţie, în urma unei ameninţări cu privire la comiterea unui atac (Foto: bbc.co.uk)

Autorităţile germane au declanşat astăzi o alertă din cauza unui atac terorist „de origine islamistă” şi au anulat cel mai mare carnaval organizat în nordul Germaniei, în oraşul Braunschweig, informează Mediafax.ro citând postul Deutsche Welle (DW). Cu puţin înainte de ora locală 11:00 (12:00, ora României), primarul oraşului, Ulrich Markurth, şi organizatorul paradei, Gerhard Baller, au anulat carnavalul, care urma să înceapă la ora locală 12:20 (13:20, ora României). Poliţia din Braunschweig a anunţat că evenimentul a fost anulat după ce surse de stat de încredere au aflat despre „o ameninţare concretă” cu privire la comiterea unui atac „de natură islamistă”. Poliţia le-a cerut vizitatorilor să nu-şi facă apariţia pe traseul paradei.

Parada „Schoduvel” este cel mai mare eveniment din nordul Germaniei şi are loc în weekendul dinaintea începerii postului Paştelui. Numeroase oraşe includ, de asemenea, care alegorice în paradele pe care le organizează. Supravegherea a fost sporită în această dimineaţă la frontiera dintre Danemarca şi Germania, în urma atacurilor produse ieri în Copenhaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS