12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Bombardamente în orașul strategic Debalțevo

Ucraina: Bombardamente în orașul strategic Debalțevo

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Șeful poliției regionale pro-Kiev, Viaceslav Abroskin, acuză separatiștii proruși că distrug orașul strategic Debalțevo din estul Ucrainei, informează Agerpres.ro. Potrivit șefului poliției, orașul a fost bombardat astăzi, cu numai câteva ore înainte de intrarea în vigoare a noului armistițiu convenit la Minsk. „Rebelii distrug Debalțevo. Tirurile de artilerie împotriva imobilelor de locuințe și clădirilor administrative nu încetează. Orașul este în flăcări”, a scris Abroskin pe contul său de Facebook. Potrivit acestuia, comisariatul de poliție al orașului a fost lovit de tiruri cu rachete Grad.

Armata ucraineană a anunțat astăzi că rebelii proruși „întreprind o tentativă de asalt cu lansatoare de rachete multiple și tancuri” asupra pozițiilor sale la sud-est de Debalțevo, nod feroviar la mijlocul drumului între capitalele republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk și scena unor lupte intense. Trupele ucrainene sunt aici aproape încercuite de rebeli.

Ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a scris astăzi pe contul său de Twitter că este vorba de sisteme „ruse, nu separatiste” lângă Debalțevo, inclusiv de sisteme de apărare antirachetă.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declara ieri că „din nefericire, după acordurile de la Minsk operațiunile ofensive ale Rusiei s-au intensificat semnificativ”. „Cred că acordurile de la Minsk sunt în mare primejdie”, a atenționat șeful statului ucrainean.

Un nou armistițiu ar urma să intre în vigoare astăzi, la miezul nopții, aceasta fiind o clauză esențială a acordurilor Minsk-2, semnate joi în urma unui maraton diplomatic cu participarea președinților rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroșenko, francez Francois Hollande și a cancelarului german Angela Merkel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS