12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia canadiană a dejucat un complot care viza uciderea mai multor persoane la Halifax

Poliţia canadiană a dejucat un complot care viza uciderea mai multor persoane la Halifax

(Foto: squarespace.com)
(Foto: squarespace.com)

Poliţia din Noua Scoţie a anunţat că, în baza unui pont, a dejucat un complot care viza uciderea unui „număr mare” de persoane la Halifax, capitala acestei provincii canadiene, relatează CBC News citat de Mediafax.ro. Potrivit postului canadian, poliţia a anunţat că a arestat trei suspecţi implicaţi în presupusul complot. Un altul a fost găsit mort într-o casă din Timberlea, în aceeaşi provincie din sud-estul Canadei. „Pot să vă spun că un pont din partea publicului a declanşat investigaţia iniţială”, a declarat Brian Brennan, şeful Jandarmeriei Regale canadiene din Noua Scoţie. Brennan nu a dezvăluit și alte informaţii despre sursa informaţiilor. El a spus însă că anchetatorii au descoperit că un bărbat şi o femeie au plănuit meargă astăzi într-o zonă din Halifax „cu scopul de a deschide focul pentru a ucide cetăţeni şi apoi să să se sinucidă”.

Comandantul Jandarmeriei din provincie a precizat că pontul a fost primit joi dimineaţa. Potrivit informaţiei, un băiat în vârstă de 19 ani din Timberlea şi o femeie în vârstă de 23 de ani din oraşul american Geneva (Illinois) aveau acces la arme de foc şi prezentau o ameninţare semnificativă. Poliţia l-a depistat pe băiatul în vârstă de 19 ani la Tiger Maple Drive în Timberlea și a descins ieri în locuinţa acestuia, unde l-au găsit decedat.

Rolul celorlalţi doi suspecţi bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, din Halifax, şi în vârstă de 17 ani, din Cole Harbour, urmează să fie stabilit în cadrul anchetei, a anunţat poliţia în această noapte.

Poliţia i-a arestat ieri pe bărbatul în vârstă de 20 de ani şi pe femeie pe Aeroportul Internaţional Stanfield din Halifax. Şi celălalt băiat suspect, în vârstă de 17 ani, a fost arestat ieri de către poliţişti. Moartea băiatului din Timberlea este anchetată de către Echipa de reacţie faţă de incidente grave, iar poliţia a avertizat că este vorba despre o ameninţare specifică, fără să precizeze care anume.

„Nu aş caracteriza evenimentul ca terorist. I-aş clasifica pe suspecţi drept un grup de indivizi cu anumite convingeri şi care voiau să comită acţiuni violente împotriva cetăţenilor”, a subliniat Brian Brennan, fără să precizeze despre ce „convingeri” este vorba, dar indicând că „nu sunt de natură culturală”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS