14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală

Varujan Vosganian a scăpat de urmărirea penală

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi „împotrivă”, 56 de voturi „pentru”, 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

”În România, potrivit prevederilor constituționale, dreptul de a cere urmărirea penală a unui senator, revine Senatului. Asta înseamnă că Senatul poartă pe deplin răspunderea politică și morală pentru cererile de urmărire penală. Este greșită ideea că Senatul trebuie să accepte pe bandă rulantă cererile de urmărire penală”, a spus Vosganian.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS