10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Ariton poate fi urmărit penal

Ion Ariton poate fi urmărit penal

Senatorii au decis că fostul ministru al economiei, comerțului și mediului de afaceri în guvernul Emil Boc, Ion Ariton poate fi urmărit penal în dosarul „Gala Bute”, după numărare, 77 de senatori au votat în favoarea solicitării procurorilor, în timp ce alţi 52 de senatori au votat împotrivă.
decid, în aceste momente, dacă vor da undă verde pentru urmărirea penală a foştilor miniştri ai Economiei, Ion Ariton şi Varujan Vosganian.
Săptămâna trecută, pe 3 februarie, comisia juridică a dat aviz favorabil cererilor DNA şi DIICOT în cazurile lui Varujan Vosganian, în dosarul Romgaz – Interagro, şi Ion Ariton, însă fostul ministru liberal a reclamat faptul că nu a fost audiat, aşa că cererile procurorilor s-au întors la comisie.

După un nou aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale, în şedinţa de miercuri, 11 februarie, senatorii au dezbătut cele două rapoarte, timp în care Vosganian i-a rugat, în repetate rânduri, pe colegii săi, să respingă solicitarea procurorilor.

„Aveţi timp până mâine să vă mai gândiţi. Eliberaţi-vă de teamă. Consider că ceea ce se face acum cu mine nu este justiţie, ci vânătoare”, a spus liberalul, acuzând faptul că nu există nicio deosebire între referatul DIICOT din 2013 şi cel de acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS