21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterceptări cu Dragnea și numele lui Ponta în referatul de arestare preventivă a șefului CJ Ialomița

Interceptări cu Dragnea și numele lui Ponta în referatul de arestare preventivă a șefului CJ Ialomița

(Foto: Agerpres)
(Foto: Agerpres)

Vicepremierul Liviu Dragnea (foto) apare în interceptările din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a șefului CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, unde este amintit și premierul Victor Ponta, dar și alți lideri PSD.
„În contextul în care efectua demersuri pentru a avea susținerea în alegerea ca membru în Consiliul Național de Integritate, instituție care supraveghează Agenția Națională de Integritate, inculpatul Ciupercă Vasile Silvian a luat legătura cu senatorul Ilie Sârbu, cu Victor Ponta, Oprișan Marian, Dragnea Liviu ocazie cu care a arătat că ‘i-a transmis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timișoara'”, se arată în referatul DNA obținut miercuri de AGERPRES.
Potrivit documentului, în contextul în care în prezenta cauză s-au efectuat percheziții la sediul CJ Ialomița, la biroul președintelui și la domiciliul acestuia, fiind începută urmărirea penală, Silvian Ciupercă se arată îngrijorat ”că ceva nu e-n ordine cu povestea asta și poate să fie ceea ce am mai discutat noi”.
Într-o discuție avută cu Marian Oprișan, în ziua de 28 noiembrie 2014, ora 17,29, cu Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, Silvian Ciupercă îi comunica: „Am trimis acum și vreau să-ți cer acordul, că am trimis lui Ocheșelu un document care explică de ce sunt eu implicat într-o cercetare privind favorizarea unei firme din Timiș și care este speța. Ca s-o vadă, trimitem pe e-mail la colegii noștri. Dar ți-am trimis-o ție întâi.” … ” Că e …  oricum, eu îți mulțumesc că m-ai propus și că lucrurile sunt așa și tu nu ți-ai schimbat impresia despre mine că, da, băieții ăia au intrat cu buldozerul în apartamentul meu și ei sperau să mă cheme la audieri, dar nu m-a chemat nici dracu’ și am venit la treabă în ziua aia ca în mod obișnuit, dar după trei ore de întârziere. Ceva nu e-n ordine în toată povestea asta și poate să fie ceea ce am mai discutat noi”.
De asemenea, în discuția din 28 noiembrie 2014 ora 14,49, Ciupercă l-a informat pe Liviu Dragnea că este propus pentru CNI și ”au creat ăștia în presă, au creat o problemă, am vorbit cu Chelaru, legat de suspiciunea aceea de favorizare a unei firme pe o concesiune”.
Procurorii arată că șeful CJ Ialomița l-a întrebat dacă are mai multe informații decât îi spune poate spune acum ( referindu-se la dosarul penal în care s-au efectuat perchezițiile din prezenta cauză):

”Ciupercă: Ai informații mai multe decât îmi poți spune acum?

Dragnea : N-am nicio informație aici.

Ciupercă : N-ai nimic, nu?

Dragnea: Ce informație să am? Decât că am văzut și eu discuțiile și te-am sunat.

Ciupercă: Contextul ăsta. Îhî, îhî.

Dragnea: De-asta am zis.

Ciupercă : Dar sunt într-o zonă doar de presă? Sau sunt și într-o altă zonă?

Dragnea: Eu de unde să știu, Silvian? Ce am văzut la presă. Și n-ai văzut că presa cotează foarte mult?

Ciupercă: Sigur, sigur. Îhî!’.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Ialomița, Silvian Ciupercă, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de mai multe fapte de corupție.
Silvian Ciupercă este acuzat de luare de mită, două infracțiuni de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și la la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În dosar a fost reținut și Cezar Gheorghe Vâlcan, director al Serviciului Achiziții și Patrimoniu din CJ Ialomița, pentru abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție. Cei doi sunt prezentați miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS