10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimul contingent de ofiţeri şi subofiţeri ai MAI care au participat la misiunea NATO-ISAF a revenit în ţară

Ultimul contingent de ofiţeri şi subofiţeri ai MAI care au participat la misiunea NATO-ISAF a revenit în ţară

Sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost astăzi gazda unei ceremonii prilejuite de întoarcerea din Afganistan a ultimului contingent de ofițeri și subofițeri ai MAI care au participat la misiunea NATO-ISAF. Cu această ocazie, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a acordat Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne șefului contingentului, în semn de apreciere a profesionalismului și a modului în care a coordonat echipa MAI în această misiune internațională. Conducătorul contingentului, colonelul Robert Matei, a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant pe care conducerea MAI l-a manifestat față de ofițerii și subofițerii care au participat la misiune.

În cadrul ceremoniei, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a acordat distincții pentru participarea la operații în afara teritoriului statului român pentru ofițerii și subofițerii care au participat la misiune, adăugând că, în calitate de om format în sistemul de securitate națională, înțelege că ”această meserie nu înseamnă doar ore de antrenament și misiuni zilnice, ci, în primul rând, riscuri asumate și sacrificii, la mii de kilometri de țară, departe de familie”. ”În acest context, vă reamintesc faptul că, potrivit hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Ministerul Afacerilor Interne este în măsură să pună la dispoziție în anul 2015, în funcție de prioritățile strategice naționale, până la 1.183 de militari şi poliţişti, pentru misiuni și operații în afara teritoriului statului român, desfășurate sub egida, mandatul sau comanda ONU, UE, NATO și respectiv OSCE”, a explicat viceprim-ministrul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

La finalul ceremoniei, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a primit, din partea colonelului Robert Matei și a membrilor contingentului, Placheta Misiunii Forței Internaționale de Securitate și Asistență.

Din anul 2011, 293 de jandarmi au participat în şapte misiuni de instruire și mentorat în Afganistan, de tip NATO-ISAF. Contingentul recent întors în țară a fost alcătuit din 23 de jandarmi și un polițist, care au desfășurat misiuni de instruire și pregătire a forțelor afgane. Din acest an, misiunea coaliției internaționale de reconstrucție instituțională a statului afgan este preluată de noua operație NATO – Resolute Support Mission.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS