17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii în Capitală la reprezentanţi ai unei firme de turism suspectaţi de înşelăciune

Percheziţii în Capitală la reprezentanţi ai unei firme de turism suspectaţi de înşelăciune

La această oră, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, împreună cu polițiști austrieci, desfăşoară 5 percheziţii în Bucureşti. Sunt vizaţi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din domeniul turismului, ce ar fi implicaţi în săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune.

Cercetările efectuate de Poliția Română au relevat faptul că, în perioada 2008-2010, persoanele bănuite ar fi emis facturi fiscale fictive care atestau în fals prestarea unor servicii sau livrarea unor produse în favoarea unor parteneri din Austria. Sumele de bani obținute, în urma derulării acestor tranzacții, erau returnate partenerilor austrieci.

Acţiunea se desfăşoară în cooperare cu reprezentanţi ai autorităţilor judiciare austriece, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La activităţi participă şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi poliţişti de la Institutul Naţional de Criminalistică – IGPR.
Două persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS