13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen

Iohannis: Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, azi, sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen, exprimându-și speranța că o decizie pozitivă în acest caz va fi adoptată cât de curând posibil, potrivit Agerpres.

„Am solicitat sprijinul Franței pentru aderarea României la spațiul Schengen. Am exprimat încrederea că o astfel de decizie pozitivă privind aderarea la Schengen va putea fi adoptată cât mai curând posibil”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, într-o conferință comună cu omologul său francez, Francois Hollande.

El a arătat că principalele repere ale relației bilaterale dintre România și Franța privesc cooperarea economică bazată pe dorința de a aprofunda și de a diversifica în ansamblu colaborarea sectorială în numeroase domenii. Șeful statului a subliniat că un aspect deosebit de important pentru autoritățile de la București pe care l-a discutat cu președintele Hollande este cel al imaginii pe care România și comunitatea românească din Hexagon o au în Franța.
Miercuri, șeful statului se va deplasa la Bruxelles, unde joi va participa la summitul PPE și la reuniunea informală a Consiliului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS