16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCornel Resmeriță, arestat preventiv în dosarul "Gala Bute"

Cornel Resmeriță, arestat preventiv în dosarul „Gala Bute”

Curtea de Apel București a decis marți arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului municipiului Lupeni, Cornel Resmeriță, cercetat penal de DNA în dosarul Gala Bute, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel a admis marți o contestație a DNA, după ce Tribunalul București a decis pe 4 februarie ca primarul din Lupeni să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă. În schimb, DNA nu a mai atacat decizia tribunalului din 4 februarie prin care judecătorii au hotărât ca Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, și Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, să fie cercetați în arest la domiciliu.

Tot în acest dosar, a fost arestat preventiv și Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box. Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL și președintele FRB, este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de spălare de bani, două infracțiuni de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.
În același dosar, Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alții; Ștefan Lungu, fost consilier personal al ministrului Udrea Elena și fost administrator al SC Last Time Studio SRL, este acuzat de trafic de influență, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, este cercetat pentru luare de mită. De asemenea, Miron Dorel Gardean, acționar majoritar și administrator al SC Termogaz Company SA, este cercetat cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență și instigare la abuz în serviciu; Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunea de cumpărare de influență, și Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani și evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS