14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia juridică a aprobat cererile pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ariton și Vosganian

Comisia juridică a aprobat cererile pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ariton și Vosganian

Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, azi, cu majoritate de voturi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian.

„Rezultatul votului a fost similar cu cel precedent. Raportul este acela de a încuviința solicitarea urmăririi penale cu majoritatea voturilor exprimate. Ambii colegi și-au prezentant punctele de vede. Au existat solicitări exprese de a merge în fața instanței de a-și susține nevinovăția. Și pe raportul vechi și pe raportul de azi. tot mâine va intra în plen. Practic audierea de azi nici nu a grabit nici nu a încurcat nimic. Din punctul nostru de vedere, așa cum s-a exprimat prin vot Comisia juridică, consideram că poate merge mai departe procedura. Comsia juridica nu da verdicte, nu condamnăm pe nimeni”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Senatorul Varujan Vosganian poate fi urmărit penal, în cazul Romgaz-Interagro, după ce comisia juridică a avizat favorabil solicitarea procurorilor. Liberalul a declarat, marţi, înainte de audiere, că, potrivit Codului de procedură penală, legii răspunderii ministeriale şi Constituţiei României, cererea pentru urmărirea sa penală nu are temei legal şi ar trebui respinsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS