6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut

În anul 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de anul 2013  ca serie brută cu 1,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 0,9% .

În luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 7,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, fiecare.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 5,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2% . Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 5,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 4,9%.

Decembrie 2014 comparativ cu noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 7,9%, provenită de la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-13,3%), comerţul cu autovehicule (-4,8%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-1,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu  34,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna decembrie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 2,1%, provenită de la agenţiile turistice şi tur-operatorilor (-11,0%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-8,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-1,4%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte  activităţi recreative (-0,3%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+11,9%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 2,1%.

Decembrie 2014 comparativ cu decembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie  brută, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a înregistrat pe total o scădere cu 5,6%, provenită de la comerţul cu autovehicule (-7,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,4%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi  repararea   motocicletelor  (-5,4%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au crescut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 a  înregistrat  pe total o scădere cu 5,2% faţă de luna decembrie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mică comparativ cu luna decembrie 2013, provenită în principal de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-19,7%) şi activităţile hotelurilor şi  restaurantelor (-11,0%).
Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,9%), activităţile agenţiilor turistice şi  tur-operatorilor (+6,8%) şi activităţile  de  jocuri  de noroc şi alte  activităţi recreative  (+0,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014 a scăzut cu 4,9% comparativ cu luna decembrie 2013.

Anul 2014 comparativ cu anul 2013

În anul 2014 comparativ cu anul 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 1,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+2,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,6%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea  şi repararea  motocicletelor  (-0,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,  în anul 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,9%  mai  mare  comparativ  cu anul 2013, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,8%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile  de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,5%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea  textilelor şi  blănurilor (-1,1%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS