16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgian Pop: Lui Florian Coldea i-au fost adresate ”toate întrebările pentru lămurirea afirmațiilor din spațiul public”

Georgian Pop: Lui Florian Coldea i-au fost adresate ”toate întrebările pentru lămurirea afirmațiilor din spațiul public”

Șeful comisiei de control a Serviciul Român de Informații din Parlament, Georgian Pop, a prezentat luni subiectele care au fost abordate în cadrul ședinței, precizând că audierile cu privire la situația din cadrul SRI de după acuzațiile lansate de Elena Udrea nu s-au terminat, potrivit B1TV.

”Nu s-au finalizat în totalitate audierile de astăzi. Am avut o dezbatere și conducerea SRI ne-a prezentat starea de securitate de la începutul anului 2015. Al doilea punct de pe ordinea de zi a fost o analiză în perspectiva anului 2015 a posibilei dinamici a principalelor riscuri și amenințări la securitatea națională și a manierei în care SRI este pregătit să contracareze aceste riscuri. Am analizat implicațiile la nivelul funcționării SRI a demisiei domnului director George Maior. La punctul patru am avut o dezbatere în care am solicitat poziția SRI cu privire la implicațiile pe care modificările legislative din ultima perioadă le-au avut asupra funcționării SRI și a capacității de a preveni riscurile la adresa securității naționale. La punctul cinci de pe ordinea de zi am avut o autosesizare a comisiei privind acuzațiile și afirmațiile făcute în ultima perioadă în spațiul public la adresa SRI și a domnului directorul interimar Florian Coldea”, a afirmat Georgian Pop.

Șeful comisiei de control a SRI a mai precizat că fiecare membru din comisiei, deputat sau senator, i-a adresat lui Florian Coldea ”toate întrebările pentru lămurirea afirmațiilor din spațiul public”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS