17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneralul Coldea: Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa Serviciului şi a mea

Generalul Coldea: Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa Serviciului şi a mea

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a fost audiat astăzi, începând cu ora 10.00, de Comisia parlamentară de control a SRI, dând explicaţii timp de patru ore în faţa deputaţilor şi senatorilor despre acuzaţiile Elenei Udrea la adresa lui, precum şi despre situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului.
Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii de luni au fost: „perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României în anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI; analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public în ultimele zile”.
Generalul Florian Coldea a declarat la ieşirea de la audieri că a solicitat Comisiei permisiunea de a se retrage astfel încât cel care a iniţiat şi realizat verificarea sa să se poată exprima cu maximă obiectivitate. „Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare. Am asigurat membrii Comisiei că SRI îşi face în continuare datoria”, a spus Coldea.

Elena Udrea a lansat, începând de vineri, 30 ianuarie, acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea. Udrea l-a acuzat pe Coldea că i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia. De asemenea, Udrea l-a acuzat pe Coldea de implicare în campania electorală, prin coordonarea unei campanii de denigrare la adresa sa. La câteva zile, după ce procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea şi în dosarul Microsoft, fostul ministru al Dezvoltării a povestit cum un alt nume din acelaşi dosar, Dinu Pescariu, a rugat-o să intervină la actualul şef interimar al SRI, Florian Codlea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS