11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia parlamentară de control a exonerat SRI de orice răspundere în scandalul declanșat de Elena Udrea

Comisia parlamentară de control a exonerat SRI de orice răspundere în scandalul declanșat de Elena Udrea

Comisia parlamentară de control a exonerat SRI de orice răspundere în scandalul declanșat de Elena Udrea, arată un comunicat al comisiei.

„Comisia a constatat că SRI nu se face vinovat de cele 3 acuzații aduse: implicarea în activitatea politică și în campania electorală, imixtiune în justiție, intervenții în dosare ale magistraților și relații ale conducerii instituției cu o serie de persoane invocate public”, se precizează în comunicatul comisiei.

„Comisia parlamentară a determinat faptul că nu s-au înregistrat elemente de nelegalitate în modul de interacțiune între SRI sau reprezentanții Serviciului și magistrați”, se mai arată în raport.

În ceea ce privește întâlnirile dintre Udrea, Cocoș și Maior, raportul nu face referire la nume, dar precizează că „George Maior a impus ca la nivelul SRI relaționarea cu celelalte instituții, beneficiari, demnitari, oameni de afaceri sau societatea civilă, să fie realizate exclusiv de către domnia sa sau, în situații excepționale, de cadre de conducere ale SRI, desemnate nominal de domnia sa”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS