Acasă Actualitate O firmă din Gorj primeşte 500.000 de euro pentru a păzi Gara...

O firmă din Gorj primeşte 500.000 de euro pentru a păzi Gara de Nord

-

După disponibilizările masive din ultimii ani, CFR a găsit aproape jumătate de milion de euro pentru un contract pe un an de zile cu o firmă de pază. Banii se duc către o societate care, potrivit site-ului sursazilei.ro, a aparţinut fostului lider PDL Gorj Marcel Petrică Iacobescu. În timp ce călătorii critică contractul păgubos oficialii de la CFR anunţă că preţul plătit firmei de pază a fost cel mai mic dintre celelalte firme care au participat la licitaţie, potrivit B1TV.

Squad Force, o firmă de apartament cu sediul în Târgu Jiu s-a „lipit” de două contracte de pază în Gara de Nord grupa A și B, sediul sucursalei CF București și diverse active. Fiind o veche clientă a companiei CFR SA, firma din Gorj a câștigat cele două contracte în urma unor licitații prin negociere directă, pentru că administratorii infrastructurii feroviare nu au organizat licitații electronice.

CFR a anunţat că licitaţiile au fost făcute publice în presă încă din septembrie 2014 şi că au fost depuse 5 oferte din partea unor firme de pază, printre care şi cea desemnată căştigătoare.

”Având în vedere criteriul de selecţie – preţul cel mai scăzut – oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de SC SQUAD FORCE SRL”, au afirmat reprezentanți ai CFR.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.