14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul "Gala Bute": Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, reţinut de DNA

Dosarul „Gala Bute”: Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, reţinut de DNA

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reţinut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul „Gala Bute”, suma vizată fiind de 50.000 de euro, potrivit Hotnews.

Breazu este acuzat că ar fi intermediat mită provenită de la administratorul unei societăţi comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea. Suma de 50.000 de euro reprezenta 10% din valoarea unui contract dat acelei firme, au precizat sursele citate. În mod concret, după ce administratorul societăţii în cauza încasa banii pentru lucrările efectuate, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la sută din valoarea contractului prin intermediul lui Breazu, virând banii în contul acestuia. Breazu va fi prezentat duminică la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS