Acasă Actualitate Condiţii meteorologice nefavorabile în Polonia

Condiţii meteorologice nefavorabile în Polonia

-

Institutul de Meteorologie din Polonia a emis o avertizare de ninsori abundente şi viscol, valabilă până luni, 9 februarie 2015 .

Stratul de zăpadă ar putea atinge 20 cm în voievodatele din sudul Poloniei, respectiv Malopolska, Podkarpacki și Silezia Inferioară. În plus, vântul ar putea sufla în rafale, cu până la 75 km/oră.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte semnele și avertizările de trafic.

Din cauza posibilității apariţiei unor blocaje extinse în trafic, autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Poloniei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice şi de trafic din această ţară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil, „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.