20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandări privind circulaţia în condiţii de ninsoare şi viscol

Recomandări privind circulaţia în condiţii de ninsoare şi viscol

Începând de astăzi, şi până mâine, ora 14.00, judeţul Dolj se va număra printre judeţele în care se va institui un cod galben de ninsori şi viscol.
Pentru a preveni producerea oricăror evenimente nedorite în această perioadă poliţiştii rutieri vă recomandă să aveţi în vedere căteva sfaturi pentru o deplasare în condiţii siguranţă:
– Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
– Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare
– Nu subestimaţi dificultăţile impuse de condiţiile meteo!
– Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care duce la derapare!
– În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur, astfel că nu se prea asigură la traversare!
– Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului!
– În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!
– Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă este contraindicată executarea manevrei de virare concomitent cu frânarea!
– Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS