20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia - preşedinte al celei de a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială de la New York

România – preşedinte al celei de a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială de la New York

Reprezentantul permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, ambasador Simona Miculescu, asigură preşedinţia celei de a 53-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială de la New York, din perioada 4- 13 februarie.
Lucrările Comisiei se desfăşoară sub tema prioritară “Regândirea şi consolidarea dezvoltării sociale în lumea contemporană”.

În cadrul segmentului oficial de deschidere, Preşedintele Comisiei, Simona Miculescu, a reliefat că „în contextul celebrării a 20 de ani de la Summitul mondial privind dezvoltarea socială, de la Copenhaga, Comisia are oportunitatea de a analiza evoluţiile înregistrate până la acest moment în domeniul dezvoltării sociale şi de a regândi dezvoltarea socială în contextul noilor realităţi. Totodată, tema dezbătută încurajează analiza privind întărirea reflectării aspectelor legate de dezvoltarea socială în Agenda de dezvoltare post-2015”.

Prin asumarea preşedinţiei acestei Comisii subsidiare a Consiliului Economic şi Social, România îşi arată  încă o dată angajamentul puternic faţă de dezvoltarea unui sistem social inclusiv bazat pe calitate, eficienţă, oportunităţi egale, susţinut de valorile şi principiile democrației, statului de drept, drepturile omului şi demnitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS