16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIordania a executat doi membri Al-Qaeda după ce pilotul Maaz al-Kassasbeh a fost ars de viu

Iordania a executat doi membri Al-Qaeda după ce pilotul Maaz al-Kassasbeh a fost ars de viu

Doi militanţi islamişti au fost executaţi în această dimineaţă în Iordania, în replică după ce Statul Islamic a ucis săptămâna trecută în mod barbar un pilot iordanian. O femeie, condamnată la moarte pentru implicarea într-un atentat din 2005 şi pentru care ISIS a încercat să negocieze eliberarea, şi un responsabil Al-Qaida au fost spânzuraţi în zori la Amman. Decizia a fost luată la doar câteva ore după ce prizonierul iordanian a fost ars de viu de către Statul Islamic.

Iordanianul Maaz al-Kassasbeh şi-a petrecut ultimele clipe de viaţă într-o cuşcă de oţel, înainte să fie stropit cu benzină şi incendiat de luptătorii Statului Islamic. Pilotul militar a ajuns în mâinile islamiştilor în decembrie anul trecut, după ce avionul său de vânătoare s-a prăbuşit în Siria.
Videoclipul postat pe net a stârnit imediat reacţii din partea comunităţii internaţionale. Preşedintele american Barack Obama susţine că guvernul de la Washington lucrează pentru a confirma autenticitatea înregistrării.

„Dacă videoclipul este autentic, acesta ar fi încă o dovadă o cruzimii şi barbariei de care dă dovadă această organizaţie. Asta nu va face decât să dubleze vigilenţa şi hotărârea coaliţiei globale ce urmăreşte îngrădirea şi distrugerea Statului Islamic. Vedem acum că indiferent despre ce ideologie vorbim, aceşti oameni urmăresc un scop fără nicio valoare morală.”, spune Barack Obama, preşedintele Statelor Unite.

Uciderea pilotului a fost condamnată şi de oficiali din Marea Britanie, Egipt şi Emiratele Arabe Unite, care au promis să facă noi eforturi împotriva ISIS.

În Iordania, mii de oameni au ieşit pe străzi şi au protestat violent după asasinarea compatriotului lor. Manifestanţii au cerut măsuri urgente pentru eliminarea Statului Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS