17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Educaţiei anunță organizarea de concursuri pentru posturile din inspectoratele școlare

Ministrul Educaţiei anunță organizarea de concursuri pentru posturile din inspectoratele școlare

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat,azi, că pe 9 februarie va fi lansat anunțul public pentru concursurile de ocupare a posturilor de inspectori școlari generali, apoi pentru celelalte posturi din sistem, scrie Agerpres.

„Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult așteptat. Intenționăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunțul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii școlari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncți și pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unități de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, potrivit Agerpres.
Ministrul s-a pronunțat pentru asigurarea stabilității sistemului, argumentând că este necesară pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a școlilor românești. Ministrul a arătat că această implementare depinde de ocuparea posturilor menționate, întrucât prin intermediul lor este gestionat sistemul de educație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS