6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început Progamul Prima Casă 7- etapa 2015

A început Progamul Prima Casă 7- etapa 2015

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a anunţat demararea Programului Prima Casă 7 – etapa 2015, toate condiţiile necesare unei derulări corespunzătoare fiind îndeplinite. Comisionul de garantare rămâne neschimbat pentru beneficiarii  Programului Prima Casă.

Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă.
Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanţatorii participanţi în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenţei alocate şi rămase neutilizate din plafonul  anului 2014.
Instituţiile de credit au la dispoziţie un plafon total de garantare de 2.639,1 milioane lei, compus din plafonul alocat pentru anul 2015, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din plafonul anului 2014.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
Garanţia FNGCIMM  SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM  SA – IFN colaborează cu  30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate. Garanţia FNGCIMM  SA – IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.
FNGCIMM  SA – IFN asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 4 sucursale, 5 reprezentanţe şi 3 filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociaţie ce reuneşte peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS