16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Adrian Sârbu

CSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Adrian Sârbu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară, pentru a stabili dacă declaraţiile lui Adrian Sârbu, acţionarul majoritar al Mediafax Group, despre dosarul „Mediafax”, aduc atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor de la Parchetul General şi dacă a fost afectată independenţa justiţiei. Adrian Sârbu a susţinut, după reţinerea sa, că dosarul Mediafax Group are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani, cazul fiind „fabricat la comanda lui Pontaghiţă”, potrivit unui comunicat de presă al CSM.

CSM cere efectuarea verificărilor necesare „pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”.

Adrian Sârbu, reţinut luni seară pentru 24 de ore de Parchetul ICCJ, afirmă că dosarul Mediafax are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS