5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI a amendat membrii Comisiei Juridice pentru că refuză să-i revoce mandatul lui Petre Român

ANI a amendat membrii Comisiei Juridice pentru că refuză să-i revoce mandatul lui Petre Român

Agenţia Naţională de Integritate i-a amendat, marţi, pe toţi cei 22 de membri ai Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor cu 2.000 de lei fiecare din cauza că nu l-au revocat din funcţie pe deputatul Petre Român, după ce luni le-a transmis o nouă solicitare în acest sens, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare. ANI a solicitat Camerei pe dată de 12 ianuarie revocarea senatorului din funcţie pe motiv că a acesta nu a contestat la termen raportul de incompatibilitate. Petre Român a susţinut atunci că a depus o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, însă ANI susţine că a ieşit din termenul de 15 zile.

ANI i-a solicitat preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, să constate demiterea de drept din calitatea de deputat a lui Petre Român, ca urmare a raportului de evaluare rămas definitiv prin necontestare. ANI îl avertizează pe şeful Camerei că dacă nu va dispune aceste măsuri va sesiza Parchetul pentru abuz în serviciu. „Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 6 de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezenţei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi conducătorului entităţii respective, dacă acesta nu îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenţa lege”, potrivit legii de funcţionare a ANI.
Agenţia Naţională de Integritate a trimis, luni, o nouă solicitare Camerei Deputaţilor de revocare din funcţie a deputatului Petre Român, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare.

Cine sunt deputaţii jurişti amendaţi de ANI: Nica Nicolae Ciprian; Nicolescu Theodor Cătălin; Schelean Valeria Diana; Andronache Gabriel, Stragea Sorin Constantin; Adam Luminiţa – Pachel; Cătăniciu Steluţa Gustica; Culeţu Dănuţ; Cupşa Ioan; Fenechiu Cătălin; Florea Daniel; Ibram Iusein; Ionescu Aurelian; Manolache Marius; Marocico Ion; Mihăilescu Ion Bogdan; Mocioi Niculina; Necula Cosmin; Nicolicea Eugen; Victor Român; Ştefănescu Elena Cătălina; Varga Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS